Borst of fles voeding

 

Borstvoeding

Borstvoeding is de meest gezonde, volledig afgestemde, voeding voor je kind in de eerste zes maanden.
Borstvoeding is licht verteerbaar en zit vol unieke voedingsstoffen en antistoffen die een baby nodig heeft. Het verhoogt de afweer van je baby tegen ziektes en bevordert een gezonde groei en ontwikkeling. Borstgevoede kinderen zijn minder vaak en minder ernstig ziek en hebben minder kans op het ontwikkelen van allergische klachten. Het verlaagd de kans op wiegendood en geeft een betere ontwikkeling van de kaken het gebit en de spraak.

Voorbereiding

Wanneer je borstvoeding gaat geven, is het goed om er veel over te lezen of naar een van de voorlichtingsavonden te gaan die door de kraamcentra worden aangeboden.
Na de bevalling krijg je begeleiding en advies van ons en je kraamverzorgster en dan is het fijn als je zelf ook weet hoe het zit! Het op gang krijgen van de borstvoeding kost soms veel energie en doorzettingsvermogen. Lees meer over de voorlichtingsavonden van Meander kraamzorg op onderstaande link.

http://www.meanderkraamzorg.nl/zwanger-en-dan/borstvoeding

http://www.lalecheleague.nl/

De verloskundige, kraamverzorgende, verpleegkundige op de kraamafdeling en de consultatie bureau verpleegkundige zijn allemaal opgeleid en ervaren om moeders die borstvoeding geven te begeleiden. De lactatiekundige is de specialist in de borstvoeding. Zij heeft een opleiding gedaan om moeders die borstvoeding geven professioneel te begeleiden.
Als de borstvoeding niet loopt zoals je had verwacht en onze begeleiding lost eventuele problemen niet op dan is het soms handig om een lactatiekundige in te schakelen.
Vaak wordt lactatiekundige zorg vergoed door de zorgverzekeraar. Het is verstandig dit na te kijken in je polisvoorwaarden. Kijk voor meer informatie over borstvoeding op de website van de samenwerkende borstvoedings organisaties. http://www.borstvoeding.nl/

Flesvoeding

Flesvoeding, ook wel kunstvoeding genoemd, is een goed alternatief wanneer je geen borstvoeding kunt of wilt geven.
Over het algemeen maakt het niet uit voor welk merk flesvoeding je kiest. De kraamverzorgster zal je informatie en advies geven, over het bereiden van de flesvoeding. Soms kan het even zoeken zijn welke speen het best bij je baby past.
In de kraamtijd wordt de hoeveelheid die je baby drinkt dagelijks uitgebreid. In het begin zal de kraamverzorgster een voedingsschema bijhouden.

Hypo-allergeen

Heeft je baby een verhoogde kans op een koemelkallergie, dan is borstvoeding aan te bevelen. Kies je hier niet voor dan kan het verstandig zijn voor hypo-allergene flesvoeding te kiezen. Dit is aan de orde als één van de ouders, een broertje of een zusje van je baby een allergie heeft (gehad), zoals eczeem, hooikoorts, astma of voedselallergie. De eiwitten, die de koemelkallergie veroorzaken, zijn in deze voeding voorbewerkt. Ze zijn als het ware in kleine stukjes geknipt, zodat de kans veel kleiner is dat je kindje hierop allergisch reageert.

Stuwing

In de eerste week van de kraamtijd kun je last krijgen van stuwing. Iedere vorm van prikkeling van de borsten kan dit stimuleren. Om dit tegen te gaan is het raadzaam om, vanaf de bevalling, dag en nacht een strakke bh te dragen. Zorg er ook voor, dat je niet de stralen van de douche op je borsten krijgt, omdat ook dit de productie van borstvoeding kan stimuleren.
We zullen je tijdens het spreekuur ook voorlichting geven om de borstvoeding te remmen door middel van medicijnen.

E-Consult

Aanmelden zwangerschap

Aanmelden nazorg

css.php
Beoordeel ons

Bij Verloskundigenpraktijk Puur stellen we je mening op prijs. Wij zijn benieuwd hoe jij je ervaring met ons zou beoordelen. Beoordeel onze praktijk via de widget van Klantenvertellen.nl hieronder of bekijk wat anderen van ons vinden.

[efb_likebox fanpage_url=”verloskundigenpraktijk.kerkradelandgraaf” box_width=”400″ box_height=”900″ locale=”nl_NL” responsive=”1″ show_faces=”0″ show_stream=”1″ hide_cover=”1″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ ]