Cursussen & voorlichtingsavonden

 

 

sportief

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens en na je zwangerschap kun je in onze regio een aantal cursussen volgen. Voor meer informatie klik door naar de bijbehorende sites.

Zwangerschapszwemmen
Zwemmen wordt tijdens de zwangerschap vaak als zeer prettig ervaren. In het water ben je gewichtloos en kun je makkelijker bewegen, een aanrader indien je door de zwangerschap last hebt van bepaalde spiergroepen en je gewrichten.
Zwemmen bevordert je bloedcirculatie en daarmee ook de spierfunctie. Pijnklachten verdwijnen hiermee iets op de achtergrond.
Tijdens de cursus leer je een aantal ontspanningsoefeningen.
De cursus is in groepsverband.
Zwembad D’r pool in Kerkrade. Putgang 8, 6461 EK Kerkrade  045 – 545 71 41

Zwangerschapsgymnastiek
Zwangerschapsgymnastiek is een cursus van 8 lessen a 1 uur waarbij je, in groepsverband, sportief bezig kunt zijn en oefeningen krijgt om de belangrijkste spiergroepen van je lichaam in de zwangerschap te versterken.
Gaande weg deze cursus krijgt je een stukje theorie over de zwangerschap, de bevalling, de eerste tijd na de bevalling en worden veranderingen van je lichaam besproken.
Meander kraamzorg 0900 – 699 06 99

Zwangerfit
Sporten tijdens de zwangerschap is natuurlijk al hartstikke gezond indien je goed kunt aanvoelen en kunt luisteren naar je eigen lichaam.
In groepsverband werken jullie samen aan het zelfde doel; mee energie, sterkere spieren en fit blijven!
Zwangerfit is een cursus voor de actieve zwangere vrouw. Het is een actief oefenprogramma voortvloeiend uit aerobic- pilates- en de meest bekende fitnesslessen.
Janneke Linckens-Janssen, Fysiotherapie Eygelshoven 045 – 511 56 20, Laurastraat 11, 6471 JG Eygelshoven

Combinatie van zwangerschapsgymnastiek én zwangerschapszwemmen
Zwangerfit gegeven door Charlotte Schambergen & Maurer & Yvette Wemmers, Ten Esschen 100, 6412 PR Heerlen 045 – 5455931

Babymassage
Naast eten, knuffelen en slapen heeft jullie kindje behoefte aan geborgenheid, regelmaat en geruststelling.
Babymassage is even alle aandacht voor jullie kindje in zijn of haar eigen taal, het stimuleert de zintuigelijke ontwikkeling zowel motorische als emotioneel.
Simone Meijers, Feel Happy, 06-51741040

Hypnobirthing
HypnoBirthing is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden.
De nadruk ligt op zwangerschap en geboorte, maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een simpel en eenvoudig programma dat zorgvuldig is doordacht door de jaren heen om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

Zoals de meeste barende vrouwen geen interventies/procedures nodig hebben om hun baby veilig en gezond op de wereld te zetten, zo hebben ze ook geen moeilijke oefeningen nodig om zichzelf voor te bereiden op een kalme, vredige en comfortabele geboorte.
Het (geboorte) lichaam en de baby weten precies wat te doen.
HypnoBirthing leert zwangeren te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en hun lichaam te laten doen waar ze voor bedoeld is. Door een aantal belangrijke technieken te oefenen worden gedachten geprogrammeerd en het lichaam voorbereid op een gemakkelijke geboorte.
De vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekeraar.
Jonna Consten Provincialeweg Zuid 94, 6438 BH, Oirsbeek.

 

Cursus positief bevallen
De Cursus positief bevallen is hypnobirthing zoals hierboven beschreven, aangevuld met veel praktische informatie rondom het bevallingsproces zelf.
De cursus wordt in Heerlen en Born gegeven door twee verloskundigen met veel ervaring, zowel in de thuispraktijk als in het ziekenhuis. Het betreft een korte, eendaagse, geheel verzorgde cursus inclusief lunch.
Vanaf januari 2020 wordt de cursus ook beschikbaar voor aanstaande moeders zónder partner of als de partner niet in staat is de eendaagse cursus in zijn geheel te volgen met de mogelijkheid voor 2 of drie korte dagdelen.
De vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekeraar.
Meer informatie is te vinden op de website “Positief en Ontspannen Bevallen”.
Lian Ramakers 06-23891602
Gon Thompson 0626851081

Zwangerschapsyoga
Zwangerschapsyoga is gericht op het aanleren en toepassen van ademhalingstechnieken en lichamelijke oefeningen om je zwangerschap en bevalling zo bewust en zo ontspannen mogelijk te beleven.
De ademhalingstechnieken kunnen je helpen bij het opvangen van de weeën. Dit alles is gebaseerd op de kracht van je eigen lichaam, het vertrouwen van je eigen lichaam, de bevalling en de geboorte van jullie kindje.
Vertrouwen in je eigen kunnen én je eigen lichaam heb je nodig om de ‘angst’ lost te laten en te accepteren wat er gebeuren gaat.

Zwangerschapsyoga staat centraal voor alle aandacht bij jou zwangerschap en jullie kindje.
Het theoretische aspect van de zwangerschap, het verloop van de zwangerschap, de bevalling, het moederschap en de periode erna zal in deze lessen ook worden behandeld.
Yoga LEEF! Chiropractisch Centrum voor Rug & Nek. 06 – 206 285 38 / 043 – 306 65 71, Coriovallumstraat 32, 6411 CD Heerlen
Yoga-lovers 06 – 282 727 20, Nieuwhuisstraat 11, 6417 AG Heerlen

Haptonomie
Je gaat ontdekken hoe je kind reageert op jouw aanrakingen. Zo krijg je al vroeg contact en feeling met jullie kindje en leren jullie elkaar al kennen.
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding Marga Revermann 045 – 572 73 41, Kloosterkoolhof 35 6415 XR Heerlen


Voorlichtingsavonden over de bevalling in het Zuyderland ziekenhuis.

Op de nieuwe website van het geboortecentrum zijn nieuwe online filmpjes te bekijken over o.a. de bevalling, bevallen in het geboortecentrum en pijnstilling. Deze kun je rustig, in je eigen tijd en omgeving bekijken.

Naast de voorlichtingsfilmpjes biedt het Zuyderland ziekenhuis ook rondleidingen aan op de verloskamer, neonatologie en de kraamafdeling. Voor deze data dien je, je online in te schrijven.

  • zaterdag 26 oktober 2019 
  • zaterdag 23 november 2019 
  • zaterdag 14 december 2019

Datums rondleidingen 2020

  • zaterdag 18 januari 2020
  • zaterdag 15 februari 2020
  • zaterdag 14 maart 2020
  • zaterdag 18 april 2020
  • zaterdag 16 mei 2020
  • zaterdag 13 juni 2020

 

 

E-Consult

Aanmelden zwangerschap

Aanmelden nazorg

Schrijf je in voor de cursus EHBO bij baby's en kinderen
Ontvang via ons €5,- korting
Door de meeste verzekeringen (gedeeltelijk) vergoed

css.php
Beoordeel ons

Bij Verloskundigenpraktijk Puur stellen we je mening op prijs. Wij zijn benieuwd hoe jij je ervaring met ons zou beoordelen. Beoordeel onze praktijk via de widget van Klantenvertellen.nl hieronder of bekijk wat anderen van ons vinden.

[efb_likebox fanpage_url=”verloskundigenpraktijk.kerkradelandgraaf” box_width=”400″ box_height=”900″ locale=”nl_NL” responsive=”1″ show_faces=”0″ show_stream=”1″ hide_cover=”1″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ ]