De Nazorg

Na de bevalling komen wij de eerste 8-10 dagen nog een aantal keer bij je thuis. Meestal om de dag.
Tijdens onze huisbezoeken controleren wij de gezondheid van jou en jullie kindje, wordt jullie kindje gewogen en praten we na over de bevalling. Vragen die er zijn krijgen alle ruimte en wij geven jullie voorlichting over anticonceptie op maat.
Tegelijkertijd is er de kraamverzorgende om jou en jullie kindje te verzorgen en jullie conditie in de gaten te houden. Zij kan ons altijd waarschuwen indien er zich problemen voordoen.
Wij werken goed samen met alle kraaminstellingen binnen onze regio. Zes weken na de bevalling kom je nog voor een laatste controle en op het spreekuur.

Ook als je onder controle bent geweest bij de gynaecoloog mag je ons bellen voor de nazorg.

 

 

Kraamzorg
De kraamverzorgster is onmisbaar bij een thuisbevalling. Zij assisteert ons tijdens de bevalling.
Zonder kraamzorg is een thuis bevalling niet mogelijk.
Wij vinden kraamzorg noodzakelijk voor een goed verloop van de eerste dagen na de geboorte en ‘dringen er dan ook ten zeerste op aan om kraamzorg op tijd te regelen, bij voorkeur voor 16 weken.

De kraamverzorgster is van onschatbare waarde bij het begeleiden van de borstvoeding, de medische controles en bij het geven van handige tips over babyverzorging. Als je onverwacht een zware bevalling hebt kan de aanwezigheid van kraamzorg een vereiste zijn voor ontslag uit het ziekenhuis.

Naast ‘standaard’ kraamzorg bieden de kraambureaus van geboortezorg Limburg, Cicogna en Zin kraamzorg ook ‘Natuurlijke kraamzorg’ aan.

Natuurlijke Kraamzorg
Aandachtige zorg met natuurlijke middelen. Dat is in het kort waar Natuurlijke Kraamzorg voor staat. Bij Natuurlijke Kraamzorg staat de samenhang tussen lichaam, ziel en geest centraal. Belangrijke pijlers voor een gezond kraambed zijn rust en ritme, voeding, natuurlijke materialen, aandacht en warmte. Natuurlijke Kraamzorg is gebaseerd op de mensvisie antroposofie.

Bij de verzorging van je baby gaat speciale aandacht uit naar rust en ritmes en naar opvoeding van de tast- en warmtezin. Jouw baby wordt omhuld met stoffen luiers, wikkeldoeken, mutsjes en wollen dekens. Uiteraard is er ook volop aandacht voor de behoeften van jou als kraamvrouw. Denk aan een ontspannende voetinwrijving of diverse kamilletoepassingen.

Inschrijving voor kraamzorg dient tijdig te gebeuren, bij voorkeur voor de 16e week.
Informeer bij jullie zorgverzekeraar van welke kraamzorgbureaus zij de zorg vergoeden, wat je eventuele eigen bijdrage is en op hoeveel uur je recht hebt.

Wij werken samen geboortezorg Limburg telefoonnummer: 088-9094000

Naast geboortezorg Limburg werken wij ook samen met;

  • Cicogna kraamzorg 043 –  450 49 90, Oude Rijksweg 32, 6271 AA Gulpen
  • Zin kraamzorg 046 – 426 22 66 hoofdkantoor; Pompmolenlaan 10-G, 3447 GK Woerden

 

E-Consult

Aanmelden zwangerschap

Aanmelden nazorg

css.php
Beoordeel ons

Bij Verloskundigenpraktijk Puur stellen we je mening op prijs. Wij zijn benieuwd hoe jij je ervaring met ons zou beoordelen. Beoordeel onze praktijk via de widget van Klantenvertellen.nl hieronder of bekijk wat anderen van ons vinden.

[efb_likebox fanpage_url=”verloskundigenpraktijk.kerkradelandgraaf” box_width=”400″ box_height=”900″ locale=”nl_NL” responsive=”1″ show_faces=”0″ show_stream=”1″ hide_cover=”1″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ ]