Fysio / Osteopathie

 

 

 

bekken

 

 

 

 

 

 

 

Fysio

Bekkenklachten en bekkeninstabiliteit
Bekkenklachten komen vaak voor in de zwangerschap. Bekkenpijn wordt veroorzaakt door instabiliteit van het bekken.
Naarmate de zwangerschap vordert, kan je bekken instabieler worden en kunnen pijnklachten verergeren en de functie van je bekken afnemen.

Klachten
Een van de kenmerken van bekkenpijn is ‘startpijn’: pijn bij het starten van een beweging zoals opstaan uit een stoel.
Ander veel voorkomende pijnklachten zijn:
– Pijn middenvoor in het bekken (op of rond het schaambeen). Deze pijn kan uitstralen langs de binnenkant van het bovenbeen, naar de lies, of de     schede.
– Pijn links en/of rechts onder in de rug ter hoogte van de twee kuiltjes. Deze pijn kan uitstralen over de hele bil, naar de lies, de achterzijde van het bovenbeen en soms ook het onderbeen.
– Pijn rond de stuit (het laagste punt midden onder in de rug). De pijn neemt vaak toe bij vermoeidheid en bij bepaalde bewegingen zoals bukken, draaien in de rug, omdraaien in bed, fietsen op een hobbelige weg, hardlopen of andere schokkerige bewegingen.

Voor bekkenpijnklachten bestaan geen ‘wondermedicijnen’. Het zijn klachten waarbij acceptatie en tijd om ermee te leren omgaan erg belangrijk zijn, belangrijk hierbij is goed luisteren naar je eigen lijf en aangeven wanneer het te erg wordt.
Houding, bewegingsadviezen en pijnbehandeling zijn mogelijk via een fysiotherapeut.
Wij werken op een prettige manier nauw samen met Charlotte Schambergen.
Naast zwangerfit begeleid en behandeld zij ook dames met bekkenklachten en bekkeninstabiliteit. Voor meer informatie kijk op haar website of bel 045 – 545 59 31.

Osteopathie

Het doel van de osteopathie is het opsporen en behandelen van bewegingsverliezen die het lichaam uit evenwicht brengen en het zelfgenezend vermogen beperken. Deze bewegingsverliezen kunnen zich bevinden in alle weefsels van het menselijk lichaam, waaronder het bewegingsapparaat, de inwendige orgaanstelsels en schedelstructuren.
Een bijzondere betekenis heeft de osteopathie als preventieve therapie.
De osteopaat kan al bewegingsverliezen opsporen alvorens ze klachten veroorzaken. Voorkomen is beter dan genezen!.

Osteopathie tijdens zwangerschap
Van oudsher neemt de behandeling van de zwangere en de begeleiding van moeder en kind na de geboorte een speciale plaats in binnen de osteopathie. Door zijn zachte en effectieve behandelmethode is de osteopathie voor deze doelgroep uitermate geschikt.
Het behandelen van een zwangere vrouw is een unieke gebeurtenis. Nieuw leven dat groeit en het lichaam van de vrouw dat zich gedurende 9 maanden continu aanpast aan nieuwe omstandigheden die een zwangerschap met zich meebrengt.
Om zich voor te bereiden op de bevalling is het belangrijk dat het lichaam in een zo optimaal mogelijke balans is. In ieder trimester treden fysieke veranderingen op bij de vrouw. Bewegingsverlies in bijvoorbeeld het bekken kan gedurende de zwangerschap toenemen en voor vervelende klachten zorgen.
De bekkenbodem, het middenrif, de organen moeten zich aanpassen aan de groei van de baarmoeder.
Het ondersteunen van het lichaam door het vrijhouden van verschillende lichaamsweefsels kan veel klachten verminderen of voorkomen.
Ook de vrouw na de bevalling kan baat hebben bij een osteopatische behandeling om eventuele klachten die na de bevalling ontstaan zijn te verminderen.

De behandeling van de pasgeborene
Na de geboorte heeft de zuigeling het soms moeilijk om een goed evenwicht te vinden. De impact va de geboorte kan zo groot zijn geweest dat er te grote weefselspanning of zelfs blokkades zijn achtergebleven die een goede ontwikkeling van het kind in de weg staan.
Net zoals in de geneeskunde geldt ook voor de osteopathie dat het kind geen kleine volwassene is. Ieder kind vraagt een unieke benadering.
Om een kind te kunnen behandelen op de manier die het kind nodig heeft is het belangrijk dat de osteopaat een gedegen kennis bezit van de kindergeneeskunde en van de diverse ontwikkelingsfasen.
Het is altijd zinvol om een pasgeborene preventief te laten onderzoeken .

Specifieke indicaties voor de behandeling van jullie kindje zijn;

  • drink of slikproblemen
  • buikkrampjes
  • reflux
  • voorkeurshoudingen
  • huilbaby’s
  • slaapproblemen
  • overstrekken
  • problemen bij het aankleden
  • onrust
  • schedelafplatting

Binnen onze regio werken wij samen met Marlies Renkens.
Voor meer informatie bezoek haar site of bel voor een afspraak met tel 045 – 546 68 25

 

 

E-Consult

Aanmelden zwangerschap

Aanmelden nazorg

css.php
Beoordeel ons

Bij Verloskundigenpraktijk Puur stellen we je mening op prijs. Wij zijn benieuwd hoe jij je ervaring met ons zou beoordelen. Beoordeel onze praktijk via de widget van Klantenvertellen.nl hieronder of bekijk wat anderen van ons vinden.

[efb_likebox fanpage_url=”verloskundigenpraktijk.kerkradelandgraaf” box_width=”400″ box_height=”900″ locale=”nl_NL” responsive=”1″ show_faces=”0″ show_stream=”1″ hide_cover=”1″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ ]