Wanneer bellen

 

  • Bij een eerste kindje: Als de weeën regelmatig om de 3 a 4 minuten komen, 1 minuut duren, gedurende 2 uur lang.
  • Bij een tweede kindje: Als de weeen om de 4-5 minuten komen gedurende 1 uur lang.
  • Bij helder vruchtwaterverlies overdag. Als de vliezen ‘s nachts breken en het vruchtwater is helder met witte vlokjes, dan mag je gewoon gaan slapen en ons ‘s ochtends als je wakker bent bellen. Wij komen dan in de loop van de dag bij je langs.
  • Bij groen, geel of bruin vruchtwater dan bel je ons dag en nacht (het kindje heeft dan in het vruchtwater gepoept en dan verwijzen we je naar de gynaecoloog).
  • Bij ruim bloedverlies (d.w.z. een maandverband vol)
  • Bij ongerustheid en minder leven voelen.
  • Bij speciale instructies op het spreekuur. Bv als het hoofdje nog niet is ingedaald en de vliezen breken.

IMG_1955

 

 

 

 

 

 


De bevalling kan op twee manieren beginnen.

Met weeën of met het breken van de vliezen.

Het verliezen van de slijmprop is vaak een voorteken van de bevalling, maar er kunnen meerdere dagen voorbij gaan totdat de bevalling begint. Bij het slijm zit ook vaak een beetje bloed. Dit is normaal en hier hoef je niet voor te bellen.

Lees ook de folder “Jouw Bevalling, hoe bereid je je voor”, van de KNOV. Deze krijg je van ons rond week 34 van je zwangerschap. Je kunt hem ook lezen door naar “folders” op deze website te gaan.

Mocht je kiezen voor een ziekenhuisbevalling op de ‘open verloskamer’, dan kan het zijn dat je een rekening van het ziekenhuis krijgt. Informeer je hier van te voren over bij je verzekering.

E-Consult

Aanmelden zwangerschap

Aanmelden nazorg

css.php
Beoordeel ons

Bij Verloskundigenpraktijk Puur stellen we je mening op prijs. Wij zijn benieuwd hoe jij je ervaring met ons zou beoordelen. Beoordeel onze praktijk via de widget van Klantenvertellen.nl hieronder of bekijk wat anderen van ons vinden.

[efb_likebox fanpage_url=”verloskundigenpraktijk.kerkradelandgraaf” box_width=”400″ box_height=”900″ locale=”nl_NL” responsive=”1″ show_faces=”0″ show_stream=”1″ hide_cover=”1″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ ]