Zwangerschapsverlof

 

Zwangerschapsverlof

Als je zwanger bent en werkt, of zwanger bent en een uitkering ontvangt heb je recht op zwangerschapsverlof en een zwangerschapsuitkering.
En na de bevalling op bevallingsverlof en een bevallingsuitkering.
Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof duren in totaal minstens 16 weken. Vrouwen kunnen het laatste deel van het bevallingsverlof spreiden over 30 weken. Ook krijgt je als moeder extra verlof als je baby lang in het ziekenhuis heeft gelegen.

Rechten tijdens je zwangerschapsverlof en/of bevallingsverlof

Tijdens je zwangerschapsverlof en bevallingsverlof heb je recht op een zwangerschapsuitkering en een bevallingsuitkering.
De opbouw van je vakantiedagen loopt door. Bij ziekte rond zwangerschap of bevalling kunt je een ziektewetuitkering krijgen. Je werkgever mag je niet ontslaan omdat je zwanger bent.

Als het allemaal anders verloopt dan verwacht en jullie kindje heeft langer dan een week in het ziekenhuis gelegen, dan kan je bevallingsverlof maximaal met 10 weken verlengd worden.
Deze uitbreiding van je bevallingsverlof, vraag je aan bij je werkgever. Ontvang je een uitkering? Vraag dan de uitbreiding aan via het UWV.

Voor uitgebreide en meer informatie over welke rechten je exact hebt als zwangere rondom zwangerschaps- en bevallingsverlof, ziekte en uitkeringen, kijk op de site van de rijksoverheid.

E-Consult

Aanmelden zwangerschap

Aanmelden nazorg

css.php
Beoordeel ons

Bij Verloskundigenpraktijk Puur stellen we je mening op prijs. Wij zijn benieuwd hoe jij je ervaring met ons zou beoordelen. Beoordeel onze praktijk via de widget van Klantenvertellen.nl hieronder of bekijk wat anderen van ons vinden.

[efb_likebox fanpage_url=”verloskundigenpraktijk.kerkradelandgraaf” box_width=”400″ box_height=”900″ locale=”nl_NL” responsive=”1″ show_faces=”0″ show_stream=”1″ hide_cover=”1″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ ]